Verdensborgere på læreruddannelsen i Aalborg

På læreruddannelsen på UCN i Aalborg uddanner de studerende med en international profil, og midt i september lagde Globale Skolepartnerskaber vejen forbi med en 3 timers workshop, hvor vi fik lejlighed til at dele erfaringer med at give undervisningen globalt udsyn med de studerende på international linje.

Det var især pointer om, at globalt samarbejde med de små elever i indskolingen også er muligt, og at det er en god idé at starte i det små, for internationale projekter behøver ikke være store eller strække sig over lang tid for at være gode, som de studerende hæftede sig ved .

I løbet af workshoppen blev der blandt andet diskuteret globalisering, kulturmøde og skolepartnerskabsmetode, og de studerende gav deres bud på, hvad deres fremtidige rolle som internationale vejledere i folkeskolen ville blive.

 

Bud på hvad rollen som international vejleder består i.

Holdet af studerende består af både danske studerende og herboende udenlandske studerende, der gerne vil have en dansk læreruddannelse med en international profil. Undervisningssproget er engelsk de to første studieår, og derefter skal de udenlandske studerende havde opnået tilstrækkelige danskkompetencer til, at de kan følge undervisningen på dansk.

Læs mere om UCN læreruddannelsens internationale profil her.


No Comments (yet)

Skriv en kommentar

Comments RSS Subscribe to the Comments RSS.