Kulturmøde i Georgien

I påsken tog 15 unge danske lærere og lærerstuderende på interkulturel udveksling i byen Rustavi i Georgien under overskriften IDEALIST – Intercultural Dialogue for Inclusion, Solidarity and Tolerance. De tilbragte ugen sammen med 15 jævnaldrende georgiske unge og havde et tæt pakket program med oplæg, øvelser og diskussioner om kulturforståelse og interkulturel læring. Der var også et praktisk element, da gruppen i løbet af ugen besøgte en lokal skole og lavede aktiviteter med børn fra 5. klasse. Børnene blev blandt andet udsat for “Banke banke bøf”, “Simon says” og “Head, shoulders, knees and toes”, og det var en stor succes.

IDEALIST-deltagerne blev også inviteret på besøg i det georgiske undervisningsministerium og interviewet af flere lokale medier. De udarbejdede selv en kort beskrivelse af projektet i denne IDEALIST flyer og forfattede en Motion for a resolution med opfordringer til det georgiske undervisningsministerium og Council of Europe om at fremme interkulturel og inkluderende undervisning.

I løbet af ugen arrangerede de danske og georgiske deltagere også “cultural evenings” for hinanden, hvor de danske deltagere blev præsenteret for georgisk musik, dans og mad, mens de til gengæld repræsenterede Danmark med højskolesange, eventyr, påsketraditioner, sild, snaps og lakridser. De to sidste dage tilbragte de danske deltagere hos de georgiske deltageres familier, hvor de fejrede påske og oplevede den overvældende georgiske gæstfrihed.

Se også denne lille video, som blev produceret under besøget:

IDEALIST projektet blev gennemført i et samarbejde mellem Globale Skolepartnerskaber og InoChange i Georgien og er støttet af Erasmus+.

 


No Comments (yet)

Skriv en kommentar

Comments RSS Subscribe to the Comments RSS.